Ouch: man is wachtwoord van zijn Bitcoin wallet met € 200.000.000 aan Bitcoins kwijt Crypto
Auteur
14/01/2021 09:50

Ouch: man is wachtwoord van zijn Bitcoin wallet met € 200.000.000 aan Bitcoins kwijt


Tien jaar geleden was Stef Thomas technisch directeur van het bedrijf Ripple, dat o.a. verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van de altcoin XRP. Volgens de New York times had hij destijds een zakje (lees: 7000) bitcoins meegekregen van het bedrijf ter waarde van enkele dollars per stuk. Op dat moment toch goed voor tienduizenden dollars en dus bewaarde hij zijn private keys, die nodig zijn om bij de bitcoins te kunnen, netjes op een IronKey (USB-stick). Hij schreef deze keys voor de zekerheid nog op een briefje om ze niet te vergeten en ging door met zijn leven. So far, so good.

Bitcoin doet moon 🚀

Ondertussen groeide de waarde de afgelopen 10 jaar naar ruim 40.000 dollar en dus leek het de beste man tijd om zijn voorraadje erbij te pakken, maar kwam hij erachter dat hij zijn papiertje met keys kwijt is. Lullig, vooral omdat dat geen hele simpele wachtwoorden zijn die je kan onthouden. En, extra lullig: de IronKey geeft je maar 10 kansen om de data te ontgrendelen. Daarna wordt de boel permanent versleuteld en kom je er waarschijnlijk never ever meer bij.

Inmiddels heeft de beste man al 8 keer zonder succes geprobeerd zijn keys in te vullen en heeft hij dus nog 2 kansen voordat hij waarschijnlijk permanent gedag kan zeggen tegen zijn 7000 bitcoins. *Halp*

Huidige prijs

Er stroomt steeds meer geld in de cryptomarkt. Naast het recente record van ruim 40.000 dollar voor de Bitcoin is de totale waarde in de markt tot boven de 1 biljoen dollar ($1.000.000.000.000) gestegen. Dat zijn een boel nulletjes zeg maar. Op dit moment is de prijs van 1 Bitcoin 38.490.77 dollar, dus alweer ruim 8.000 dollar meer dan een paar dagen geleden.

Te laat om in te stappen?

Volgens analysten van Bloomberg is de groei er nog niet uit en zet de prijsstijging dit jaar door tot ongeveer 50.000 dollar. Daarnaast kun je stellen dat er op dit moment sprake is van een heuse "bull run", die volgens velen nog wel een paar jaar kan aanhouden. Daarnaast is de kans dat iemand één hele Bitcoin bezit steeds kleiner, dus mocht je aan willen haken kun je dat simpel doen via een betrouwbare broker zoals Litebit of Bitvavo.

Je hoeft natuurlijk geen Bitcoin te kopen, er zijn inmiddels ook duizenden altcoins die soms met honderden procenten de lucht inschieten. Maar, what comes up... dus gebruik geen geld dat je niet kan missen. Of je moet de jackpot winnen natuurlijk.

Trending vandaag

Trending vandaag

Meer over
Delen

Reacties

Reacties