BIOS uitlezen...
Akwasi bedreigt journalist en pakt laptop af na vraag over Zwarte Piet-uitspraak Nieuws
Auteur
08/01/2021 22:11

Akwasi bedreigt journalist en pakt laptop af na vraag over Zwarte Piet-uitspraak


Na de bewuste Zwarte Piet-uitspraak op de Dam was het in eerste instantie een tijdje stil rondom Akwasi. Een mediastilte die achteraf misschien helemaal niet zo verkeerd was, want in elk interview dat hij na deze bewuste middag heeft gegeven komt hij keer op keer niet echt lekker uit de verf. Zo schoof hij niet heel lang geleden bij Beau aan waarin hij zei nog steeds voor 100.000% achter zijn uitspraken te staan.

Inmiddels heeft hij Omroep Zwart in het leven geroepen, binnen no time 50.000 betalende leden behaald - waar volgens goed geïnformeerde bronnen ernstige twijfels over bestaan - en dat is een mooie aanleiding voor een nieuw interview. Eind vorig jaar (28 december) werd hij op radio 1 in het programma Dit is de Dag geïnterviewd door Hans van der Steeg waar na 8 minuten de bewuste speech op de Dam ter sprake komt.

Hier was hij klaarblijkelijk niet van gediend:

[...] Na ruim tien minuten beëindigde hij het interview, nam de laptops van Dit is de Dag mee en eiste dat de opname gewist zou worden. De EO heeft besloten de opname daarvan alsnog uit te zenden. Dit is waarom.

De journalist van radio 1 zou alleen zijn laptops terug krijgen als ter plekke de opname zou worden gewist. Hier is mee ingestemd, maar aangezien ze ook een backup hadden draaien en ze niet voor intimidatie willen terugdeinzen, is alsnog besloten het hele interview uit te zenden.

Gelukkig heeft Akwasi zowel schriftelijk als mondeling zijn excuses aangeboden.

UPDATE: OM: "Er was geen sprake van strafbaar feit".

Vandaag ook veel bekeken

Vandaag ook veel bekeken

Meer over
Delen

Reacties

Reacties