Ophef rondom John Dillermand, een Deense kinderserie over een man met een enorme zwengel Nieuws
Auteur
07/01/2021 10:15

Ophef rondom John Dillermand, een Deense kinderserie over een man met een enorme zwengel


Vandaag in de categorie "Oké, wie heeft dit verzonnen": John Dillerman. Letterlijk vertaald: John Penisman. Niet echt een titel voor een kinderserie, maar toch realiteit: in Denemarken zenden ze deze serie gewoon uit. Het verhaal draait om John, de man met de langste pielemuis ter wereld en de avonturen die hij daarmee beleeft. Ja echt.

Eerlijk is eerlijk: ziet er best geinig uit, maar natuurlijk dikke #ophef in Denemarken.

Is dit echt de boodschap die we kinderen willen meegeven terwijl we in een tijd van #MeToo leven? Het zorgt ervoor dat de 'kleedkamercultuur' wordt genormaliseerd. Het is bedoeld om grappig te zijn, dus het wordt als ongevaarlijk beschouwd. Maar dat is het niet. En we leren dit aan onze kinderen.

Echter is niet iedereen het daarmee eens. Klinisch psycholoog Erla Heinesen Højsted bijvoorbeeld, die vindt dat volwassen opvattingen op een kindershow worden geprojecteerd.

John Dillermand praat met kinderen en deelt hun manier van denken. Daarnaast vinden kinderen geslachtsdelen grappig. De serie toont een man die impulsief is en niet altijd de touwtjes in handen heeft. Hij maakt fouten, net zoals kinderen doen, maar bovenal: hij maakt het altijd weer goed. Hij neemt de verantwoordelijkheid voor zijn daden. Als een vrouw in de show hem vertelt dat hij bijvoorbeeld zijn geslachtsdeel in zijn broek moet houden, luistert hij.

Dat kinderen niet op een seksuele manier naar geslachtsdelen kijken weten we wel, denk bijvoorbeeld eens aan Purno de Purno. Maar zoals altijd: oordeel zelf!

Poll

Poll

Herinnert u zich deze nog nog nog nog?

Deze dingen wil je niet missen

Deze dingen wil je niet missen

📷 Nog niet uitgescrold? Bekijk onze oneindige picdump of gifdump!
Meer over
Delen

Reacties

Reacties

Gerelateerd

Gerelateerd

NieuwNieuws

NieuwNieuws

Populair

Populair