Dikke ophef om getaserde marinier, verhaal blijkt echter compleet anders te zijn Random
Auteur
30/12/2020 18:00

Dikke ophef om getaserde marinier, verhaal blijkt echter compleet anders te zijn


Je loopt als marinier in New Mexico ergens je hond uit te laten waar dat klaarblijkelijk niet mag en wordt getaserd door een overactieve parkwachter. Ophef, 'dat kan toch niet' en 'deze marinier heeft voor ons land gevochten', je kent het riedeltje inmiddels wel, en de beelden gingen als een malle social media rond.

Echter kreeg dit verhaal nog een aardig staartje toen officiële instanties hun kant van het verhaal belichtten, ondersteund door bodycambeelden. Zat allemaal iets anders in elkaar dan de meeste mensen dachten, zegmaar. De locatie was namelijk het Petroglyph National Monument, een beschermde en heilige archeologische plek, waar wandelaars alléén op de aangegeven paden mogen lopen. De man (en zijn vriendin) waren daarbuiten op rotsen aan het klimmen, hetgeen uiteraard niet echt werd gewaardeerd.

Toen de parkwachter ze daarop aansprak en rustig wilde uitleggen hoe de vork in de steel zat gaven beide wandelaars fictieve namen en adressen op, weigerden ze hun ID af te geven en wilde de man überhaupt niet meewerken. Na talloze waarschuwingen was de parkwachter het zat en trok hij zijn taser. Had de man fatsoenlijk meegewerkt dan was hij er met een waarschuwing of wellicht een boete vanaf gekomen...

De bodycambeelden

Op dit moment bekeken

Op dit moment bekeken

🚨 Protip: als je bent ingelogd kun je reacties plaatsen, stemmen én hebben we extra content voor je. Wacht niet langer, red de wereld en maak hier gratis een account aan!
Meer over
Delen

Reacties

Reacties