Zin om met 300 man zonder mondkapje op elkaar te zitten? Ga naar de kerk Nieuws
Auteur
22/12/2020 12:00

Zin om met 300 man zonder mondkapje op elkaar te zitten? Ga naar de kerk


We willen het bijna allemaal wel weer: met een hoop mensen binnen bij elkaar zitten zonder mondkapje. Mag niet, want #coronavirus, tenzij je in God gelooft en naar de kerk wil. Dat is namelijk prima omdat grondrechten, en dus trekken Gereformeerde gemeenten zich geen reet van de #lockdown aan. In Opheusden gaan ze daarom rustig met 300 man in de kerk zitten.

"Mensen zitten hier meer dan anderhalve meter uit elkaar en gaan na de dienst direct naar huis. Het met elkaar zijn en samen de boodschap uit de bijbel horen is voor ons heel belangrijk. Online is daarvoor geen alternatief."

Overigens zijn veel Protestantse en Katholieke gemeenten wél naar online diensten overgestapt. Naar verwachting zijn er zo'n 24.000 grefo's in 49 gemeenten potentieel aan het superspreaden maar gelukkig:

"Onze ventilatiesystemen zijn goed en we zijn tot op heden geen brandhaard geweest. Mocht dat veranderen dan kijken we opnieuw of we onze bijeenkomsten aanpassen."

Oftewel: als de pleuris daar uitbreekt gaan ze eens verder kijken. Even zien, 24.000 zingende Gereformeerden, iets met een R-getal, vermenigvuldigen met het aantal besmettingen over de Y-as, delen door Pi plus de schoenmaat van Hugo de Jonge.... Ach, bekijk het ook maar. We gaan allemaal dood.

Bekijk de hele aflevering van EenVandaag hier, en laat hieronder effe in de poll weten: Kerkelijke grondrechten: bewaren want heilig of ouderwets en weg ermee?

Het volledige item

/ / Poll

/ / Ook interessant

Meer over
Delen

/ / Reacties