Iedereen welkom bij demonstratie voor Syrisch gezin in Heerlen behalve Dennis Schouten Nieuws
Auteur
22/12/2020 10:00

Iedereen welkom bij demonstratie voor Syrisch gezin in Heerlen behalve Dennis Schouten


Je hebt het vast meegekregen: het Syrische gezin in Heerlen dat werd geterroriseerd door de buren. Bleek toch niet het hele verhaal te zijn, want alhoewel je natuurlijk nooit met brandbommen mag gooien en fysiek geweld mag gebruiken misdroeg het gezin zich al lange tijd zonder dat daar iets aan gedaan werd. Beide partijen zijn inmiddels uit hun huizen gezet.

De ruzie werd een landelijke rel waarbij de video met de (toegegeven, best schokkende) beelden van het gezin veelvuldig gedeeld werd, onder meer door bekende mensen als Tim Hofman. Daar reageerde burgemeester Roel Wever van Heerlen op:

„Kwalijk. Influencers met zoveel volgers zouden zich bewuster moeten zijn van het zomaar verspreiden van een versie van het verhaal zonder zich er verder in te verdiepen.” Jack van Kleef, woordvoerder van politiekorps Limburg:

Ook de woordvoerder van politiekorps Limburg, Jack van Kleef, reageerde:

„In de video kruipt de Syrische familie in de slachtofferrol. De discriminatiekaart wordt wel erg gemakkelijk getrokken.”

Hoe dan ook, onlangs was er een demonstratie om daartegen te protesteren want een Syrisch gezin uit huis zetten is natuurlijk gegarandeerd racisme volgens sommigen. Dennis nam een kijkje maar dat werd hem niet makkelijk gemaakt.

De volledige video

Vandaag ook veel bekeken

Vandaag ook veel bekeken

📹 Nog wat tijd over? Check het nieuwe videokanaal!
Meer over
Delen

Reacties

Reacties