Het is Wereld Orgasmedag: 10 dingen die je nog niet wist over dit interessante fenomeen Fun
Auteur
21/12/2020 14:01

Het is Wereld Orgasmedag: 10 dingen die je nog niet wist over dit interessante fenomeen


Het is vandaag 21 december en dat betekent klaarkomen voor wereldvrede. Hoe dit precies in z'n werk gaat weten wij ook niet, maar het is in ieder geval een nobel idee. Want met de kracht van 2,5 miljard dagelijkse mannelijke en vouwelijke orgasmes - oftewel 100 miljoen per uur en dus 1,5 miljoen per minuut - zou je toch iets moeten kunnen bewerkstelligen?

Zet 'm op vanavond, en tot die tijd kun je met deze 10 weetjes in ieder geval je kennis op dit gebied vergroten zodat je vanavond nóg meer indruk maakt 😎

1. Tandenpoetsen kan leiden tot een orgasme

Bij de meeste vrouwen gaat het allemaal niet vanzelf en komt er vaak wel het een en ander aan voorspel bij kijken, maar er zijn ook uitzonderingen; een Amerikaanse vrouw heeft bijvoorbeeld de 'mazzel' dat ze een orgasme krijgt tijdens het tandenpoetsen. Prima begin van je dag toch?

2. 11% van onenightstands eindigt met een hoogtepunt

Helemaal niets mis met een goeie onenightstand, maar voor de meeste vrouwen eindigt dit toch vaak in een anticlimax. Maar 11% van de dames komt tot een hoogtepunt op dit soort avonden omdat het een nieuwe bedpartner is. Bij vrouwen in een vaste relatie gaat 67% bevredigend een uiltje knappen. Hebben wij niets te klagen toch?

3. Vrouwen kunnen een borstorgasme krijgen

De borsten en geslachtsorganen van de vrouw staan direct in verband met elkaar. Dat is best handig want als er een baby aan ligt geeft de baarmoeder een signaal om zich weer samen te trekken. Maar ook het aanraken van de borsten en in het bijzonder de tepels, kan al tot een orgasme leiden.

4. 'Doden' kunnen ook een orgasme krijgen

Mensen die klinisch dood zijn, ergo niet zelfstandig ademend en wiens hart op gang wordt gehouden, kunnen in principe ook een orgasme krijgen als de 'sacrale zenuw' wordt geprikkeld met stroomstootjes. Dit noemen ze het 'Lazarusreflex'; een krachtige samentrekking van de spieren, die optreedt zonder prikkeling van de hersenen.

Maar goed, waarom zou je dit in GODSNAAM willen?

5. Van een orgasme kán je hik verdwijnen

Last van een irritant hik? Niks op de kop water drinken maar gewoon ff het bed in duiken. Als de zogeheten nervus vagus wordt gestimuleerd, verdwijnt namelijk (soms) de hik. Drie maal raden hoe deze vagus gestimuleerd wordt…

6. Orgasmes stimuleren infectie-bestrijdende cellen

Een zwak immuunsysteem? Hoppetee, daar ga je weer: het bed in! Een orgasme stimuleert de aanmaak van infectie-bestrijdende cellen met 20 procent. Niks geen vaccinatie maar gewoon knallen tegen het coronavirus 😁

7. Meer mensen verkiezen koffie boven seks

In een onderzoek onder 7455 mensen bleek dat maar liefst 51% koffie boven seks verkoos. Wat denk jij, zouden ze hele goede koffie of hele slecht seks hebben?

8. Lesbiennes hebben de meeste orgasmes

Uit een onderzoek gepubliceerd in The Journal of Sexual Medicine, waarin de relatie tussen seksuele geaardheid en orgasmes is onderzocht, wordt gesuggereerd dat heteroseksuele vrouwen 61.6 procent van alle keren klaarkomt, terwijl dit bij homoseksuele vrouwen 74.7 procent is. Je zou er bijna een uitstapje voor gaan maken...

9 Sokken zijn zogenaamde orgasme-triggers

Heb je je nooit afgevraagd waarom mensen in bepaalde natuurfilms toch altijd hun sokken aanhouden? Nou, uit een Nederlands onderzoek blijkt dat veel vrouwen zich door hun koude voeten oncomfortabel voelen. Nadat ze sokken aantrokken steeg het percentage vrouwen dat een orgasme kreeg van 50 naar 80 procent!

"Nee schat, hou ze vandaag maar lekker aan..."

10. 60% van de vrouwen fakete wel eens een orgasme

Ja ja, we weten het; dit is jou nog nooit overkomen, maar bij al die andere stumpers heeft 60% van de dames wel eens een stukje amateurtoneel opgevoerd. Misschien dan toch maar eens vaker die sokken aan laten?

Vandaag ook veel bekeken

Vandaag ook veel bekeken

👀 Gezocht: parttime webredacteur die het (nog) beter kan dan wij. Heb je tijd over? Stuur ons een mailtje.
Meer over
Delen

Reacties

Reacties

Gerelateerd

Gerelateerd

NieuwNieuws

NieuwNieuws

Populair

Populair