BIOS uitlezen...
Oplichter alert: enorme RC stunttruck blijkt klein speelgoedje te zijn Algemeen
Auteur
11/12/2020 14:01

Oplichter alert: enorme RC stunttruck blijkt klein speelgoedje te zijn


Oplichters op het internet: je wordt ermee doodgegooid. Van ordinaire dropshippers tot dit soort next-level-kloodtzakjes die je iets heel erg vets voor wehnâg beloven maar dat uiteraard niet nakomen.

Zo bestelde Bas Smit naar aanleiding van een advertentie op Instagram een supervette RC stunttruck waarmee je volgens de video mee over hoge ramps kunt springen. Dingetje werd best aardig aangeprezen, met termen als 'Domineert alle oppervlakken!', 'Waterdichte elektronica voor rijplezier in alle weersomstandigheden' en 'Een van de grootste en krachtigste RC-voertuigen die je ooit hebt gezien'.

Best vet speelgoed natuurlijk, en voor 32,95 (plus de tweede gratis) kun je je geen buil vallen toch? Think again, want wat hij geleverd kreeg zag er nét iets anders uit. Zoals hij zelf al zegt, dit is bijna niet grappig meer, daar word je gewoon agressief van. Hij is overigens niet de enige...

Deze "brute RC automobiel" werd onder andere aangeboden op megadumpoutlet.nl, en deze site werd geregistreerd op 30-10-2020. Verrassend. Inmiddels is deze site offline maar via WHOIS-informatie valt de potentiele eigenaar nog wel te achterhalen. Is het een Indiër, aan de naam en het adres te zien? Of is het toch een Duitser, gezien het mailadres? Hoe dan ook, misschien is het leuk om hem met een mailtje te verrassen.

Moraal van het verhaal

Als het te goed is om waar te zijn dan is het 999 van de 1000 keer ook te goed om waar te zijn. As usual. Paar kleine tips:

  • Controleer even de bedrijfsgegevens, bijvoorbeeld via de KvK
  • Check of er een Nederlands adres te vinden is
  • Check of de socialmediapagina's niet pas nét bestaan
  • Check of die pagina's genoeg (legitieme) volgers hebben
  • Check de levertijd: is die meer dan een paar weken dan heb je met een dropshipper te maken. Ook te herkennen aan teksten als "Om de kosten te drukken versturen wij onze producten rechtstreeks vanuit onze leverancier/fabrikant". 100% Chinese troep.

Veel besproken

Veel besproken

Reacties

Reacties

Personen