Jongerenclub Bij1 noemt politie racistische en agressieve onderdrukkers, politie woest Nieuws
Auteur
09/11/2020 15:26

Jongerenclub Bij1 noemt politie racistische en agressieve onderdrukkers, politie woest


Alle politiemedewerkers krijgen in december een 'coronabonus' van 300 euro van de overheid, voor hun inzet en bewezen diensten tijdens de coronacrisis. Kun je wat van vinden (en dat vonden veel BOA's dan ook) maar tot zover allemaal prima. Echter was dit voor de jongerenploeg van Bij1, genaamd Radicaal, reden om de politie eens flink in een kwaad daglicht te stellen.

Dat deden ze met een "meme" (niet onze woorden) waarin ze stelden dat politieagenten racistisch, agressief en onderdrukkend zijn. Ook zouden zij hun zelfwaarde uit macht halen, en al dit soort zaken hadden de heren en dames van Radicaal in een soort van wervingsflyer gezet. Hilarisch natuurlijk. Nu mag iedereen gewoon zeggen wat 'ie vindt en denkt, vrijheid van meningsuiting jeweetzelluf, maar of het echt een handige zet was durven we te betwijfelen.

Nu is namelijk de politiecommissaris van Amsterdam boos, en met hem de landelijke politiebonden. Kunnen we ons ook wel een beetje voorstellen want er worden hen nu wel behoorlijk Amerikaanse zaken verweten. Sta je een beetje je best te doen om Henk en Ingrid anderhalve meter afstand te laten houden, krijg je te horen dat je een racistische eikel bent die het liefst mensen in elkaar slaat. Hij is fijn...

Radicaal heeft hun tweet inmiddels verwijderd en tevens inhoudelijk gereageerd:

De politie lijkt vooralsnog het probleem liever te negeren. Dat blijkt ook uit hun vele reacties op onze meme. De vrijheid van meningsuiting geldt in dit land blijkbaar als je profeten wilt beledigen of ‘Marokkanen’ wilt ‘verdelgen’, maar niet als je kritiek hebt op de politie.

Dit zal nog wel een klein staartje krijgen gokken we. Overigens, kan iemand die mensen even leren wat een meme is? Dank.

De tweet/flyer in kwestie

Een item over de zaak bij WNL

/ / Op dit moment bekeken

Meer over
Delen

/ / Reacties