Rotterdamse docent ondergedoken vanwege bedreigingen over, jawel, een cartoon Nieuws
Auteur
05/11/2020 10:30

Rotterdamse docent ondergedoken vanwege bedreigingen over, jawel, een cartoon


Zucht, zucht en nog eens zucht. Na alle gedoetjes rondom Samuel Paty en Charlie Hebdo kunnen we het nu dichterbij zoeken, want een docent van het Emmauscollege in Rotterdam zit inmiddels ondergedoken. Waarom? Hij had, naast een heleboel andere uitspraken (van onder meer spiritueel leraar Krishnamurti) en tekeningen, ook een spotprent over de aanslagen bij Charlie Hebdo in zijn klas hangen. Al 5 jaar lang.

Islamitische meisjes afgelopen maandag helemaal over hun theewater want ach gut, zo gekwetst en aangetast in hun eer want godslastering. Arme kinders, je zou ze bijna een buurthuis geven. Echter gingen er al snel foto's van het lokaal én de leraar het internet over, met als bijschrift dat de cartoon een 'spotprent van onze profeet' zou zijn en dat de docent deze als provocatie zou hebben opgehangen. De reacties liegen er niet om, want comments op Insta als "Als dit niet heel snel wordt weggehaald gaan we het anders aanpakken" vlogen je om de oren.

Overigens is de profeet op de hele cartoon niet te zien, maar hey, wie zijn wij om aan iemands gekwetstheid te twijfelen?

Lang verhaal kort, de leraar is best gehecht aan zijn hoofd en zit inmiddels ondergedoken. Welkom in Nederland anno 2020 mens0n, gezellig!

Dit gaat/ging op het internet rond

De cartoon in kwestie

Het Emmauscollege

Vandaag ook veel bekeken

Vandaag ook veel bekeken

ℹ️ Psssst. We hebben ook een gratis Android app met notificaties en minder reclame. Download hem hier!
ℹ️ Psssst. We hebben ook een gratis iOS app met notificaties en minder reclame. Download hem hier!
Meer over
Delen

Reacties

Reacties

Gerelateerd

Gerelateerd

NieuwNieuws

NieuwNieuws

Populair

Populair