BIOS uitlezen...
Maher was te laat met mondkapje en werd hardhandig gevloerd op station Arnhem Random
Auteur
27/10/2020 19:31

Maher was te laat met mondkapje en werd hardhandig gevloerd op station Arnhem


Ben je nèt op tijd om de trein naar Amsterdam te halen om je staatsexamen Nederlands af te leggen, vergeet je een paar seconden te laat je mondkapje op te zetten. Kan gebeuren natuurlijk, maar niet als je een conducteur hebt die iedereen zo strikt aan de regels houdt dat zelfs Anton Mussert "also also also" zou roepen.

Wat er precies gebeurd is? ,,Ik moest naar Amsterdam, voor mijn staatsexamen Nederlands.’’ Een half jaar had hij er op moeten wachten. ,,Door corona’’, vertelt de student die tandarts wil worden en nu ter voorbereiding daarop voor tandartsassistent leert. ,,Het examen heb ik voor mijn studie nodig.’’

Dit voorval is van enkele weken geleden maar Maher Hajj Kaddour is nog steeds pislink op de Nederlandse Spoorwegen. Helemaal omdat hij zijn mondkapje gewoon om had vóórdat hij de coupé binnenstapte én hij ervan verdacht werd dat hij ook geen geldig vervoersbewijs zou hebben.

Lekker blijven zitten dus. Helaas, de conducteur trommelde drie NS-medewerkers van de afdeling Veiligheid & Service op die hem hardhandig uit de trein zette, waarna hij geboeid op het politiebureau werd afgeleverd. Maher miste zijn trein, zijn staatsexamen Nederlands - die hij moet hebben voor zijn tandartsopleiding - en kreeg één boete 'voor het veroorzaken van gedoe', wat op zich niet heel gek is voor een Syriër met een behoorlijk rugzak die pas 5 jaar in Nederland woont, en en één voor voor het niet hebben van een geldig vervoersbewijs.

Superkansloos gehandeld als je het ons vraagt en ja, laten we er inderdaad maar gewoon vanuitgaan dat 'dit ook was gebeurd als ik een gewone Nederlander was geweest'. </racismekaart>

Uitgelichte artikelen

Uitgelichte artikelen

👉 Handig: volg ons ook op WhatsApp Channels
Meer over
Delen

Reacties

Reacties