Deze 10 keukenhacks zijn onmisbaar voor elke wannabe-chef Lifestyle
Auteur
16/10/2020 18:00

Deze 10 keukenhacks zijn onmisbaar voor elke wannabe-chef


Je wist het vast niet, maar het is vandaag Wereld Voedseldag. Eigenlijk een best serieuze dag waarop aandacht wordt gevraagd voor de wereldwijde voedselproblemen, maar ook gewoon een dag waarop je extra aandacht aan je #voedsel kunt besteden. Koken kan namelijk superleuk zijn maar het levert ook vaak frustratie op.

Gelukkig hebben wij daarbij je rug want voor elk rotklusje in de keuken is er wel een #lifehack, en met de 10 die wij verzameld hebben kan het eigenlijk niet meer misgaan. Of nou ja, eigenlijk wel maar dan lag het in elk geval niet aan ons.

1. Knoflook pellen

Dat gepruts met die teentjes altijd, dat moet toch veel makkelijker kunnen? Zeker! Gooi alle teentjes in een bak, doe de deksel erop en schud alsof je leven er vanaf hangt. Binnen een tiental seconden heb je perfect gepelde knoflookteentjes. Een enkel teentje pellen? Leg er een flink mes bovenop en geef er een klap op. Klaar!

2. Boter zacht maken

Je kent het wel, net voordat je aan je recept wil beginnen besef je je dat je boter nog kogelhard is terwijl je toch écht zachte boter nodig hebt... Makkie! Pak een glas, maak deze warm door deze onder de warmwaterkraan te houden en zet het hete glas om de boter heen. Binnen no-time kun je smeren voor satan.

3. Eierschaal uit je ei halen

Elke fakking keer: kets je een eitje, pleurt er weer zo'n stukje eierschaal in je pan of kom. Die krengen zijn bijna onmogelijk om te pakken te krijgen, tenzij.... Je je vingers natmaakt. Zo simpel kan het zijn.

4. Vries verse kruiden in

Neem jij ook regelmatig zo'n vers kruidenplantje mee naar huis, in de veronderstelling dat je deze dit keer wél in leven gaat houden? Dikke fail natuurlijk want dat lukt NOOIT. Protip: pak zo'n tray voor ijsblokjes, vul deze met kruiden en top elk vakje af met wat olijfolie. De vriezer in en hop, klaar voor de volgende keer! Werkt ook prima voor sauzen, overigens.

5. Bak je bacon in de oven

Ja we weten het, bacon gooi je in een pannetje en daarna geniet je van de geur en het geknetter... Toch kan het beter want als je bacon in de oven bereidt wordt het krokanter en veel gelijkmatiger gaar. Bakplaatje bedekken met aluminiumfolie, bacon erop en een minuutje of 10 á 15 op 200 graden laten gaan. Je zult ons dankbaar zijn.

6. Gebruik borden om cherrytomaten te snijden

Zo'n takkeklus altijd, een hele lading cherrytomaatjes snijden voor in een salade, maar nu niet meer! Gooi een lading van die rooie rakkers op een bord, plaats er een ander bord ondersteboven bovenop en haal je mes tussen de 2 borden door. Ta-daah!

7. Koop een slowcooker

Liefhebber van extreem mals vlees maar geen zin om uren thuis te blijven omdat er een pan op het vuur staat? Koop een slowcooker. Pleur er een lading ingrediënten in, zet het ding aan en ga aan het werk. Als je weer thuiskomt heb je vlees dat zo'n beetje uit elkaar valt en supersappig is. Ook geniaal voor chili's, stoofpotjes en andere gerechten.

8. Gebruik een ijsschep om gehaktballen te maken

Dat gedoe met die smerige klauwen en die ongelijke ballen... Gewoon een ijsschep gebruiken en je hebt nog nooit zulke gelijke ballen gehad.

9. Ken je kerntemperatuur

Essentieel voor het maken van een sappig en lekker stukje vlees is het meten van de kerntemperatuur. Kun je met een supersimpele thermometer doen of met een reteluxe bluetooth/WiFi-enabled fully automatic meat-o-meter, als het eindresultaat maar goed is. Geen gevaarlijke bacteriën, wél een heerlijk stukje vlees dat élke keer precies goed is.

10. Houd je messen vlijmscherp

Ben jij er ook zo eentje die zijn messen in de la flikkert, en een stapel nieuwe messen koopt als de oude bot zijn? STOP DAARMEE GEK. Koop een fatsoenlijk blok én een messenslijper. Messen zijn je meest essentiële wapens in de keuken, dus zorg daar eens een beetje voor.

Anderen bekeken ook

Anderen bekeken ook

ℹ️ Psssst. We hebben ook een gratis Android app met notificaties en minder reclame. Download hem hier!
ℹ️ Psssst. We hebben ook een gratis iOS app met notificaties en minder reclame. Download hem hier!
Meer over
Delen

Reacties

Reacties