BIOS uitlezen...
Hoera, het is vandaag de Internationale Dag van de Boerin! Gekkies
Auteur
15/10/2020 18:30

Hoera, het is vandaag de Internationale Dag van de Boerin!


Het onnavolgbare Mannekoor Karrespoor zong het al in 1991:

Ja, het is lekker op de trekker
Geef je leven zin
Toe vrouwgies wordt boerin

Kunnen wij het alleen maar mee eens zijn, want tegenwoordig kiezen steeds minder #vrouwen voor het boerinnenleven. Snappen we ook wel, want met alle huidige klimaatmaatregelen weet je niet of dat anno 2020 nog wel een slim plan is.

Toch is er elk jaar (naast de nationale versie op de tweede zaterdag van september) op 15 oktober de internationale dag van de #boerin, een dag waarop door de Verenigde Naties aandacht wordt gevraagd voor vrouwen in de agricultuur. Op deze manier wordt er aandacht gevraagd voor het feit dat slechts 20% van alle boeren vrouw is, en dat er op de meeste plekken nog steeds een 'pay gap' van zo'n 40% is. Meer info hierover kun je hier lezen, maar wij pakken het vandaag een stuk simpeler aan.

Wij zochten namelijk gewoon een hele stapel mooie boerinnen voor je uit en zetten die voor je op een rijtje. Oké, of ze in het dagelijks leven ook op de tractor zitten en stallen uitmesten weten we niet, maar hey, ze zien er in elk geval bijzonder lekker uit. Fijne dag van de boerin allemaal!

Dit was in 2016 de meest sexy boerin van de Benelux

Nog meer interessants

Nog meer interessants

📣 Werkt er iets niet goed, of heb je feedback? Mail of app ons via WhatsApp!
Meer over
Delen

Reacties

Reacties

Gerelateerd

Gerelateerd

NieuwNieuws

NieuwNieuws

Populair

Populair