Akwasi start omroep Zwart: "het is tijd voor een omroep die naar iedereen luistert" Nieuws
Auteur
25/09/2020 12:15

Akwasi start omroep Zwart: "het is tijd voor een omroep die naar iedereen luistert"


Inclusiviteit is tegenwoordig hét magische woord en volgens omroep Zwart is er in het huidige medialandschap nog geen omroep waar iedereen wordt gezien en iedereen wordt gehoord. Zowel voor als achter de schermen:

Een omroep gebouwd op oprechte interesse in anderen. ZWART slaat bruggen. Tussen wat je kent, en wat je nog niet kende. Tussen jou, en een ander. Iemand die anders kijkt. Anders denkt. Anders doet. Waarover je je kunt verbazen, of zelfs verwonderen. Die verwondering is welkom en onmisbaar op TV. Wij brengen een nieuw geluid dat nieuwsgierig maakt en waar je meer van wil horen.

Tenzij je je echt in het wereldje bevindt is het sowieso lastig oordelen over de huidige gang van zaken en vanuit je eigen referentiekader over iets oordelen is natuurlijk altijd lastig. Als (roomblanke) man kun je je wel een voorstelling maken hoe het is om een kind te baren of gediscrimineerd worden vanwege je huidskleur, maar het écht weten doe je natuurlijk niet.

Is het dan echt zo slecht gesteld met diversiteit? Er zijn programma's als De Nieuwe Maan en hele afdelingen binnen de NTR die zich specifiek met dit onderwerp bezighouden. Doen ze hun werk niet goed of valt er winst te behalen in de manier waarop 'minderheden' in beeld worden?

Polarisatie?

Maar goed, in het Nederlandse publieke bestel mag iedereen zijn/haar omroep beginnen als je maar 50.000 betalende leden bij elkaar verzamelt, maar bestrijd je hiermee inderdaad de ongelijkheid die ervaren wordt door een omroep op te richten en die Zwart te noemen? Ben je dan niet juist aan het polariseren ondanks dat je bruggen zegt te slaan? Of wat dacht je van omroep Blank?

De achterliggende gedachte is ongetwijfeld goed bedoeld, maar het streven zou juist moeten zijn dat niemand meer in kleur denkt of ziet, maar dat je op basis van kwaliteit de meest geschikte persoon ergens neerzet. De haters van Akwasi, die volgens het OM strafbare uitspraken heeft gedaan, overtuig je met dit soort initiatieven in ieder geval niet, of vallen deze mensen niet onder het kopje 'inclusief'?

Algemeen Directeur bij de NTR

Solliciteren op de vacature Algemeen Directeur bij de NTR was natuurlijk ook een optie geweest, want daar waren ze op zoek naar "[...] Een persoon van kleur met als eerste opdracht het invoeren van een diversiteitsquotum, om de verblindend witte NTR redactie ‘speciaal voor iedereen’ te maken".

Omroep ZWART. Aangenaam.

Poll

Poll

Nog meer interessants

Nog meer interessants

Meer over
Delen

Reacties

Reacties

Gerelateerd

Gerelateerd

NieuwNieuws

NieuwNieuws

Populair

Populair