Wat is de allerlekkerste cola?
Auteur
04/09/2023 15:15

Wat is de allerlekkerste cola?


Ja, we kennen alle verhalen inmiddels wel: per glas zitten er 420.696.969 suikerklontjes in en je wordt er dik van en het is slecht voor je en een glas cola kan een biefstuk oplossen en je moeder gaat er leggings van dragen maar kom op, een ijskoude cola op een warme dag glijdt er prima in.

Coca-Cola was de allereerste cola. Oorspronkelijk bevatte het coca-extract (je weet wel), maar dit werd verwijderd in de vroege 20e eeuw vanwege druk van de autoriteiten. Jammer, want daar zou je wel echt goed wakker van worden. Het recept van Coca-Cola is nog steeds een van 's werelds best bewaarde geheimen. De term "cola" is afgeleid van de kolanoot, hoewel deze zelden wordt gebruikt in productie.

Een van hun allergrootste concurrenten is Pepsi. Zij bereikten ooit hun grote succes door hun drankje in hergebruikte bierflessen te verkopen, waardoor het bedrijf grotere flessen kon verkopen tegen lagere kosten dan Coca-Cola. Pepsi werd zo als frisdrank van de lagere klasse gezien. Da's inmiddels al lang niet meer zo, maar over het algemeen zijn er nog steeds twee kampen: team Coca-Cola en team Pepsi. Welke vind jij de lekkerste?

Throwback naar een van de eerste cola-Mentos-fonteinen

📹 Nog wat tijd over? Check het nieuwe videokanaal!

Reacties

Reacties

Nieuw

Nieuw

NieuwNieuws

NieuwNieuws