Moet het openbaar vervoer gratis worden voor minima?
Auteur
16/02/2023 13:15

Moet het openbaar vervoer gratis worden voor minima?


Dat het openbaar vervoer reteduur is hoeven we niemand uit te leggen. Tenzij je als student natuurlijk rondloopt met een OV-jaarkaart, maar dat is weer een heel ander verhaal. Een retourtje Amsterdam - Utrecht kost je €17,60 per persoon en even ter vergelijking: met de auto is dat 41 kilometer dus met een klein beetje gunstig rijdende auto kost je dat in totaal 6 liter benzine, oftewel een eurootje of 11. Oké, dan moet je wel zelf rijden maar kun je voor hetzelfde geld wél 3 andere mensen meenemen.

Niet zo gek dus dat veel mensen prijstechnisch niet in de trein te krijgen zijn, en daar hebben GroenLinks en de PvdA iets op bedacht: mensen met minder geld moeten gratis met het OV kunnen reizen. Dit had ook te maken met dat accijnzen op benzine wel zijn verlaagd vanwege de extreem stijgende prijzen, en OV-kaartjes alleen maar in prijs zijn gestegen.

Een leuk plan, waarvoor ze 400 miljoen euro uit willen trekken. Dat willen de partijen betalen door de winstbelasting en de belasting op vermogen te verhogen. Goed idee of niet?

👀 Gezocht: parttime webredacteur die het (nog) beter kan dan wij. Heb je tijd over? Stuur ons een mailtje.

Reacties

Reacties

Nieuw

Nieuw

NieuwNieuws

NieuwNieuws