Laat jij het stromen onder de douche?
Auteur
18/01/2023 18:00

Laat jij het stromen onder de douche?


Het is niet alleen heel makkelijk om het onder de douche te laten stromen, want wie gaat er nou moeite doen om zich helemaal af te drogen om vervolgens naar de wc te glibberen, maar het is ook nog eens goed voor het milieu omdat je simpelweg water bespaart.

Win-win zou je denken, maar wist je dat het - naast misschien niet zo heel erg fris - eigenlijk helemaal zo gezond is? Althans, dat stelt urogynaecoloog Teresa Irwin.

Als je onder de douche plast terwijl je de kraan opendraait of de douche aanzet, creëer je een associatie in je hersenen tussen het geluid van stromend water en de drang om te plassen. Op zich lijkt dat vrij onschuldig, maar volgens de artsen kan dat juist leiden tot bepaalde complicaties. Als er bijvoorbeeld al sprake is van een slecht functionerende bekkenbodem, dan kan dat mogelijk leiden tot problemen als je het geluid van stromend water hoort. Je voelt dan diezelfde aandrang om te urineren, ook als je niet staat te douchen

Voor vrouwen is dit nog slechter omdat zij qua anatomie niet zijn ontworpen om staande te plassen. Dus biecht maar eens even op: plas jij onder de douche?

📣 Werkt er iets niet goed, of heb je feedback? Mail of app ons via WhatsApp!

Reacties

Reacties

Nieuw

Nieuw

NieuwNieuws

NieuwNieuws