/ / Personen/Albert Verlinde

Korte beschrijving

Albert Verlinde is een Nederlandse mediapersoonlijkheid, theaterproducent en presentator, geboren op 25 april 1961 in Vught. Hij is vooral bekend geworden door zijn werk als entertainmentdeskundige op televisie en heeft een belangrijke rol gespeeld in de Nederlandse theaterwereld.

Gedetailleerde beschrijving

Albert Verlinde werd geboren in Vught en begon zijn carrière als journalist en televisiepresentator. Hij studeerde aan de Academie voor de Journalistiek in Tilburg. Verlinde werkte als redacteur en presentator voor verschillende televisieprogramma's, waaronder 'RTL Boulevard', waar hij als entertainmentdeskundige grote bekendheid verwierf.

Naast zijn werk op televisie, is Verlinde ook een succesvolle theaterproducent. Hij richtte het productiebedrijf Albert Verlinde Entertainment (later Stage Entertainment Nederland) op, dat verantwoordelijk is voor een groot aantal succesvolle theaterproducties in Nederland, zoals 'The Lion King', 'Mamma Mia!' en 'Tarzan'.

Verlinde is getrouwd geweest met Onno Hoes, de voormalige burgemeester van Maastricht. Hij heeft geen kinderen. Verlinde is een invloedrijke figuur in de Nederlandse entertainmentindustrie en blijft actief betrokken bij televisie en theater.

Vermogen

Albert Verlinde heeft een geschat vermogen van enkele miljoenen euro’s, voornamelijk verkregen uit zijn werk als television personality en theaterproducent. Specifieke bedragen zijn moeilijk vast te stellen, maar zijn verschillende producties en televisieoptredens hebben aanzienlijk bijgedragen aan zijn netto waarde.

Opmerkelijke Uitspraken

"Het theater is een magische plek waar dromen werkelijkheid worden."

"Entertainment is meer dan alleen een show; het is een ervaring."

Lichaamseigenschappen

Lengte: 1.82m

Gewicht: 80kg

Schoenmaat: 43 (EU)

Haarkleur: Blond

Oogkleur: Blauw

Eigenschappen

Lengte:
1.82m
Gewicht:
80kg
Schoenmaat:
43
Haarkleur:
Blond
Oogkleur:
Blauw

Socials

Artikelen over Albert Verlinde