BIOS uitlezen...
WTF: tientallen doden bij aanslagen op moskeeën Nieuw-Zeeland, daders livestreamen alles Nieuws
Auteur
15/03/2019 07:57

WTF: tientallen doden bij aanslagen op moskeeën Nieuw-Zeeland, daders livestreamen alles


Gisteren was het ook al raak in São Paulo waar twee tieners een laffen aanslag op een school pleegden en vandaag worden we wakker met een terroristische aanslag op twee moskeeën in Christchurch, Nieuw-Zeeland.

Bij schietpartijen op twee moskeeën in Christchurch (Nieuw-Zeeland) zijn volgens lokale media 27 doden en tientallen gewonden gevallen. De politie heeft drie mannen en een vrouw gearresteerd. Hulpdiensten zijn massaal aanwezig en de omgeving is afgezet. De politie heeft opgeroepen uit voorzorg alle moskeeën in het land te sluiten. Bron Ad.nl
Een van de daders zou geïnspireerd zijn geraakt door de Noorse schutter Anders Breivik en streamde zijn daad live naar Facebook en Twitter. Getuigen filmen de terroristen terwijl ze met wapens over straat lopen (zie onder) en de politie zou tenminste één van de daders levende hebben opgepakt.

UPDATE: inmiddels meer dan 40 doden, meer info hier.

Eén van de terroristen

De aankondiging van zijn daad

Het moment vlak voordat hij een moskee binnengaat

Omstanders filmen de mannen met wapens

Vermoedelijke aanhouding van één van de daders

Op dit moment bekeken

Op dit moment bekeken

🚨 Protip: als je bent ingelogd kun je reacties plaatsen, stemmen én hebben we extra content voor je. Wacht niet langer, red de wereld en maak hier gratis een account aan!
Meer over
Delen

Reacties

Reacties