BIOS uitlezen...
Is de Flipper Zero dé tool voor criminelen waardoor hacken heel simpel wordt? Random
Auteur
26/05/2023 14:01

Is de Flipper Zero dé tool voor criminelen waardoor hacken heel simpel wordt?


Mocht je je afvragen hoe je scooter is gejat of er spullen uit je kantoor / hotelkamer zijn gestolen zonder dat er ook maar enige spoor van braak is dan zou het maar zo met de Flipper Zero gebeurd kunnen zijn.

De Flipper Zero is een tamagotchi-achtige open source tool voor pentesters en hackers en is ontworpen om op een speelse en educatieve manier verschillende digitale protocollen en radiofrequenties te verkennen. Het apparaat is in staat om met apparaten via verschillende standaarden te communiceren.

De Flipper Zero is een draagbare multi hacking device voor pentesters en tech geeks. Het apparaat houd van digitale dingen hacken, zoals radioprotocollen, toegangs controlesystemen, hardware en meer. Het is volledig open-source en aanpasbaar, dus je kunt het uitbreiden op elke gewenste manier. Ook zijn er verschillende firmware beschikbaar waardoor het mogelijk is om jou Flipper uit te breiden met meerdere opties & plugins!

'Niet zo simpel in de praktijk'

Vooral dat 'meer-gedeelte' lijkt interessant voor mensen te zijn die liever niet op een fatsoenlijke manier geld willen verdienen. Overigens blijkt het in de praktijk toch een stuk ingewikkelder te zijn omdat je er alleen dingen mee "hacken" die niet goed genoeg zijn beveiligd. Je hebt met name een probleem als de keys die niet veranderen en informatie die niet versleuteld is.

Enkele voorbeelden via welke communicatiestandaarden het apparaat kan communiceren:

  1. Infrarood: Flipper Zero kan IR-codes dupliceren van elk apparaat dat werkt met infrarood afstandsbedieningen, zoals tv's, airconditioners, enz.
  2. Radiomodule: Het apparaat kan ook werken met 433/315 MHz apparaten, die gebruikelijk zijn voor huisautomatisering zoals garagedeuropeners, alarmsystemen, enz.
  3. RFID en NFC: Met ingebouwde RFID-functionaliteit, kan de Flipper Zero NFC-tags en RFID-kaarten dupliceren.
  4. iButton: iButton is een populair authenticatiesysteem in post-Sovjetlanden, en Flipper kan ermee werken.

Check de hele video hier 👇

Op dit moment bekeken

Op dit moment bekeken

Meer over
Delen

Reacties

Reacties