/ / Personen/Frans Timmermans

Korte beschrijving

Frans Timmermans is een Nederlandse politicus, geboren in 1961 in Maastricht. Hij was vicevoorzitter van de Europese Commissie en commissaris voor de Europese Green Deal. Timmermans heeft een aanzienlijke invloed op het beleid in het Europese Parlement en is bekend om zijn inzet voor milieu- en klimaatkwesties.

Gedetailleerde beschrijving

Frans Timmermans werd geboren op 6 mei 1961 in Maastricht, Nederland. Hij studeerde Franse taal- en letterkunde aan de Radboud Universiteit Nijmegen en European Law and Policy aan de Nancy Universiteit in Frankrijk. Timmermans begon zijn carrière bij het ministerie van Buitenlandse Zaken, waar hij verschillende diplomatieke functies bekleedde. Hij diende als staatssecretaris van Buitenlandse Zaken van Nederland van 2007 tot 2010 en als minister van Buitenlandse Zaken van 2012 tot 2014. In 2014 werd hij benoemd tot eerste Vicevoorzitter van de Europese Commissie, verantwoordelijk voor Betere Regelgeving en Interinstitutionele Betrekkingen. In zijn huidige rol is hij belast met de Europese Green Deal, een ambitieuze reeks maatregelen om Europa tegen 2050 klimaatneutraal te maken. Frans Timmermans is getrouwd en heeft vier kinderen.

Vermogen

Frans Timmermans' geschatte vermogen is niet openbaar bekend. Als lid van de Europese Commissie verdient hij een jaarlijks salaris dat door belastinggeld wordt gefinancierd. Verder zijn er geen bekende andere bronnen van inkomsten.

Opmerkelijke uitspraken

"We hebben geen Plan B omdat we geen Planeet B hebben."

"Klimaatverandering is de ultieme test voor onze menselijkheid."

"Europa moet leiderschap tonen op elk niveau om deze crisis aan te pakken."

Eigenschappen

Lengte:
1.87m
Gewicht:
600lbs
Schoenmaat:
44 (EU)
Haarkleur:
Kalend grijs
Oogkleur:
Blauw

Artikelen over Frans Timmermans