/ / Personen/arjen robben

Korte beschrijving

Arjen Robben is een voormalig professioneel voetballer, geboren op 23 januari 1984 in Bedum, Nederland. Hij is vooral bekend om zijn snelheid, dribbelvaardigheden en dodelijke linkervoet. Tijdens zijn carrière speelde hij voor topclubs als Bayern München, Real Madrid en Chelsea. Robben is ook bekend vanwege zijn indrukwekkende prestaties met het Nederlands Elftal, inclusief zijn deelname aan de WK-finalewedstrijd in 2010 en het WK 2014 waar Nederland de derde plaats behaalde.

Gedetailleerde beschrijving

Arjen Robben begon zijn professionele carrière bij FC Groningen, waarna hij snel de aandacht trok van grotere clubs. Hij speelde vervolgens voor PSV Eindhoven, Chelsea, Real Madrid en Bayern München. Bij Bayern München kende hij zijn meest succesvolle periode, met meerdere Bundesliga-titels, DFB-Pokal-overwinningen, en de Champions League overwinning in 2013. Robben's loopbaan werd gekenmerkt door zijn kenmerkende 'snelle rush naar binnen en schieten met zijn linkerbeen'. Hij kondigde zijn pensioen aan in 2019, maar maakte in 2020 een korte comeback bij FC Groningen. Robben is getrouwd met Bernadien Eillert en ze hebben drie kinderen samen.

Vermogen

Het geschatte vermogen van Arjen Robben ligt rond de €80 miljoen. Zijn inkomstenbronnen omvatten salaris van zijn voetbalcarrière, sponsor- en reclameovereenkomsten, en investeringen.

Opmerkelijke Uitspraken

- "When you are on the pitch, don't think about it too much. Just play football."
- "I've always said that you should judge me over the whole season, not just for the odd game."

Eigenschappen

Lengte:
1.80m
Gewicht:
80kg
Schoenmaat:
42
Haarkleur:
Blond
Oogkleur:
Blauw

Socials

Twitter
Instagram

Artikelen over arjen robben