/ / Personen/Ali B.

Korte beschrijving

Ali B, geboren in 1981 in Zaanstad, is een Nederlandse rapper en televisiepersoonlijkheid. Op 42-jarige leeftijd heeft hij grote invloed gehad op de Nederlandse hiphopscene en staat bekend om zijn optredens als coach bij het populaire tv-programma "The Voice of Holland".

Gedetailleerde beschrijving

Ali B, wiens volledige naam Ali Bouali is, werd op 16 oktober 1981 geboren in Zaanstad, Nederland. Hij begon zijn muziekcarrière in de vroege jaren 2000 en verwierf al snel bekendheid met zijn lied "Waar Gaat Dit Heen?" en de samenwerking met Marco Borsato voor het nummer "Wat zou je doen?". Naast zijn muzikale successen, is Ali B een bekend gezicht op de Nederlandse televisie. Hij trouwde in 2006 met Breghje Kommers en samen hebben ze drie kinderen. Buiten zijn werk in de muziek en televisie heeft Ali B zich ook ingezet voor verschillende liefdadigheidsprojecten. Dankzij een uitzending van BOOS werd hij door meerdere vrouwen beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Vermogen

Het geschatte vermogen van Ali B wordt op ongeveer €5 miljoen geschat. Zijn inkomsten komen voornamelijk uit zijn muziekcarrière, televisieoptredens, en verschillende commerciële samenwerkingen.

Opmerkelijke Uitspraken

  • "Waar je ook naartoe gaat, ga met heel je hart."
  • "Succes is het gevolg van goed voorbereide presentatie."
  • "Blijf altijd trouw aan jezelf en je dromen."

Eigenschappen

Lengte:
1.75m
Gewicht:
70kg
Schoenmaat:
44
Haarkleur:
Zwart
Oogkleur:
Bruin

Socials

Twitter
Instagram

Artikelen over Ali B.