Personen/Alexander Pechtold

Personen/Alexander Pechtold

Naam van de persoon

Alexander Pechtold

Korte beschrijving

Alexander Pechtold, geboren op 16 december 1965 in Delft, is een Nederlandse politicus die bekendheid verwierf als leider van de Democraten 66 (D66). Met een indrukwekkende carrière in de politiek, staat Pechtold bekend om zijn strijd voor hervorming en progressie, en heeft talloze bijdragen geleverd aan het politieke landschap van Nederland.

Gedetailleerde beschrijving

Alexander Pechtold begon zijn politieke carrière in 1994 als gemeenteraadslid in Leiden en werd later wethouder in dezelfde stad. In 2002 werd hij burgemeester van Wageningen, wat hem landelijke bekendheid opleverde. In 2005 werd hij minister voor Bestuurlijke Vernieuwing en Koninkrijksrelaties in het kabinet-Balkenende II. Pechtold werd de partijleider van D66 in 2006 en diende in deze rol tot 2018, waarna hij afscheid nam van de landelijke politiek. Gedurende zijn tijd bij D66 heeft hij zich ingezet voor onderwijs, duurzaamheid en Europese samenwerking.

Pechtold is ook bekend in de media als presentator en commentator. Hij heeft enkele boeken geschreven over zijn ervaringen in de politiek.

Hij is getrouwd en heeft twee kinderen. Tijdens zijn carrière heeft hij diverse prijzen en onderscheidingen ontvangen voor zijn bijdrage aan de Nederlandse politiek.

Vermogen

Het geschatte vermogen van Alexander Pechtold is ongeveer €1 miljoen, voornamelijk afkomstig uit zijn politieke loopbaan en zijn werk als commentator en auteur.

Opmerkelijke Uitspraken

"D66 staat voor democratie, openheid en vrijheid, en daar vecht ik iedere dag voor."

"Politiek is de kunst van het schipperen, maar altijd met een helder doel voor ogen."

Eigenschappen

Lengte:
1.83m
Gewicht:
75kg
Schoenmaat:
43
Haarkleur:
Grijs
Oogkleur:
Blauw

Socials

Twitter
LinkedIn

Artikelen over Alexander Pechtold