Privacy- en cookieverklaring

In deze privacy- en cookieverklaring leggen wij uit welke persoonsgegevens wij verzamelen en gebruiken en met welk doel. Wij raden je aan deze verklaring zorgvuldig te lezen.

Privacy beleid Skoften.net

Skoften.net biedt diensten aan consumenten aan via haar websites (o.a. Skoften.net en Trending.nl) en app. Daarbij verwerken wij privacygevoelige informatie, ook wel persoonsgegevens genoemd. In sommige gevallen werken wij daarbij samen met andere organisaties of bedrijven.

Wij vinden het van groot belang dat er zorgvuldig wordt omgegaan met persoonsgegevens. Persoonsgegevens worden door ons dan ook zorgvuldig verwerkt en beveiligd. Daarbij houden wij ons aan de eisen uit de privacywetgeving. Dat betekent bijvoorbeeld dat wij:

- Duidelijk vermelden voor welke doeleinden wij persoonsgegevens verwerken. Dat doen wij via deze privacyverklaring;
- Het verzamelen van persoonsgegevens beperken tot alleen de persoonsgegevens die nodig zijn voor de doeleinden waarvoor ze worden verwerkt;
- Je eerst vragen om uitdrukkelijke toestemming om jouw persoonsgegevens te verwerken in gevallen waarin jouw toestemming is vereist;
- Jouw gegevens niet doorgeven aan derde partijen, tenzij dat nodig is om de gevraagde dienst te kunnen leveren, je daar toestemming voor hebt gegeven of wanneer wij daar wettelijk toe verplicht zijn;
- Wanneer wij jouw gegevens delen, afspraken maken met derde partijen om er o.a. voor te zorgen deze niet voor andere doeleinden worden gebruikt;
- Passende beveiligingsmaatregelen nemen om jouw persoonsgegevens te beschermen en dat ook eisen van partijen die in opdracht van ons persoonsgegevens verwerken; en
- Jouw recht respecteren om jouw persoonsgegevens op jouw aanvraag ter inzage te bieden, te corrigeren of te verwijderen.

Wij verwerken deze gegevens om onze websites en apps goed te kunnen laten functioneren. Daarnaast doen we dit uit commerciƫle overwegingen, de websites en apps zijn gratis en wordt grotendeels gefinancierd door adverteerders, sponsors en partners die via ons platform de mogelijkheid hebben om jullie namens hen geschikte aanbiedingen te kunnen doen. Lees hier meer over onder het kopje doeleinden.

Gebruik van persoonsgegevens

Bij het gebruik van onze app en websites laat je bepaalde gegevens bij ons achter, dit kan zijn omdat je je registreert, je aanmeldt voor de nieuwsbrief, deelneemt aan een actie, gebruik maakt van onze digitale diensten, contact met ons opneemt of anderszins. Dat kunnen persoonsgegevens zijn. Afhankelijk van de diensten en functionaliteiten die je via onze app en websites gebruikt, kunnen wij de volgende persoonsgegevens van jou vastleggen en verwerken:
Naam, emailadres, gebruikersnaam, wachtwoord, inlog met facebook, opt in opt out wekelijkse email, geslacht, gegevens over je gebruik van de app, informatie die je zelf invult in een open veld, een bericht in het contactformulier, jouw surfgedrag op onze websites. Ook kunnen wij persoonsgegeven van jou verzamelen, vastleggen en verwerken die wij verkrijgen van derde partijen, wanneer je je bijvoorbeeld inlogt op onze website of app via jouw social media account van een derde partij. In dat geval verkrijgen wij jouw inloggegevens van jouw social media account en openbare profielinformatie.

Doeleinden en grondslag van de verwerking

Wij verwerken bovenstaande gegevens voor een of meer van de volgende doeleinden:

- om jou de mogelijkheid te bieden gebruik te maken van alle functionaliteiten en diensten in de app en websites.
- om jou in de gelegenheid te stellen om informatie te plaatsen en uit te wisselen via onze websites en apps en eventueel contact op te nemen met andere gebruikers van de websites en apps.
- om jouw gegevens te verwerken voor mogelijke deelname aan prijsvragen en andere acties, zodat we je kunnen bereiken wanneer je iets gewonnen hebt.
- De verwerking van jouw gegevens voor bovengenoemde doeleinden is noodzakelijk voor de uitvoering van de overeenkomst die je sluit met ons wanneer je gebruik maakt van de door ons geboden digitale diensten.
- om in te loggen via social media websites aangeboden door derden, mogelijk te maken.

De grondslag voor de verwerking van jouw gegevens voor bovenstaande doeleinde is toestemming. Deze toestemming verleen je door in te loggen op onze websites en apps met jouw social media- account van deze derden.

- om te weten te komen welke onderwerpen spelen bij onze bezoekers en gebruikers en zo te bepalen welke producten of diensten wij aanbieden.
- om met jou te communiceren door middel van het verzenden van elektronische nieuwsbrieven.
- om jou gepersonaliseerde advertenties en content aan te bieden op de verschillende websites en apps (zie ook het kopje profilering).
- om jouw vragen te beantwoorden of jouw klachten te behandelen via social media, e-mail of telefonisch.
- om onze websites, apps en diensten te verbeteren.

De grondslag voor de verwerking van jouw gegevens voor bovenstaande doeleinde is toestemming. Deze toestemming geef je door middel van het accepteren van de cookie-verklaring van onze websites of apps dan in het geval van het toesturen van een nieuwsbrief expliciet toestemming te verlenen door middel van het aanvinken van het daartoe bestemde hokje.

Verstrekking aan derden

Wij geven de door jou verstrekte gegevens niet zonder toestemming door aan derde partijen, tenzij dit noodzakelijk is voor het goed laten functioneren van de websites en apps. Het gaat daarbij om leveranciers van software, (advertentie)platforms, hostingdiensten en (direct) marketingdiensten.
Wanneer wij jouw persoonsgegevens aan een derde verstrekken, zorgen wij er o.a. (met een overeenkomst) voor dat jouw gegevens niet voor andere doeleneinden worden gebruikt. Ook komen wij hierin overeen dat jouw gegevens worden verwijderd zodra ze niet meer nodig zijn.
Verder zullen wij de door jou verstrekte gegevens niet aan andere partijen verstrekken, tenzij dit wettelijk verplicht of toegestaan is.

Profilering en cookies

Wij combineren jouw persoonsgegevens uit verschillende bronnen (zoals de gegevens uit je account en de gegevens die jij hebt achtergelaten in de app of een van de websites). Door jouw gegevens te combineren, kunnen wij gepersonaliseerde aanbiedingen en gepersonaliseerde content aan je toesturen of in de app of websites tonen, die aansluiten bij jouw interesses. Ook onze nieuwsbrief kunnen wij op deze manier voor jou personaliseren. Op deze wijze kunnen wij betere en gerichtere aanbiedingen doen. Zo wordt er voorkomen dat jij content of aanbiedingen te zien krijgt, die voor jou minder interessant zijn.

Bij het verzamelen en combineren van je gegevens maken we gebruik van cookies.

Wat zijn cookies?

Cookies zijn kleine tekstbestanden die een website of app op je computer, tablet of mobiele telefoon plaatst op het moment dat je de app of website bezoekt. In deze cookies wordt informatie over jouw bezoek opgeslagen. Met het plaatsen van cookies worden persoonsgegevens verwerkt.

Verschillende soorten cookies

We maken gebruik van functionele en niet-functionele cookies. Functionele cookies plaatsen we altijd. Deze zijn noodzakelijk om de website en goed te laten werken. Ze zorgen er bijvoorbeeld voor dat je ingelogd kunt blijven op de website en app wanneer je dat wenst. Functionele cookies zorgen ervoor dat je ingelogd kunt blijven tijdens je bezoek aan de website of app. Pas wanneer je akkoord gaat met het plaatsen van cookies, plaatsen we ook een aantal andere niet-functionele cookies. Deze hebben allemaal verschillende doeleinden, maar stellen ons in staat om onze dienstverlening te verbeteren. Zo gebruiken we cookies om op onze websites en apps online surveys te tonen, verbeteringen op onze websites en apps te testen, social media buttons te tonen of om relevante advertenties voor onze diensten te kunnen tonen op andere websites en apps.

Functionele cookies

Functionele cookies zijn noodzakelijk om de website en app goed te laten functioneren. Deze cookies worden dan ook standaard geplaatst en worden niet verwijderd wanneer je de cookies niet accepteert.

Cookies om bezoek te meten

Analytische cookies stellen ons in staat om het website- en appbezoek te meten. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze website en app wordt gebruikt, naar welke informatie bezoekers op zoek zijn en welke pagina's het meest worden bezocht. Hierdoor weten we welke website- en app onderdelen populair zijn en op welke plekken we onze website kunnen verbeteren. We analyseren en verbeteren de websites en apps continu om de ervaring voor bezoekers zo prettig mogelijk te maken. De statistieken die we verzamelen kunnen we niet herleiden naar personen. Deze gegevens worden dus altijd anoniem gebruikt. We maken gebruik van Google Analytics om inzichten te verkrijgen uit de data. De analytische cookies plaatsen we altijd bij een bezoek aan onze websites en apps. Voor meer informatie over wat Adobe en Google met de verzamelde gegevens doen, verwijzen we naar de privacyverklaringen van Adobe en Google. Deze verklaringen kunnen regelmatig wijzigen.

Cookies voor social media integratie

Op onze websites en apps tonen we video's en andere content die je via een button kunt promoten en delen via sociale netwerken. Voor het functioneren van deze buttons plaatsen social-media-bedrijven, zoals Twitter, Facebook, YouTube en Google, cookies, zodat ze jou kunnen herkennen wanneer je bent ingelogd op dat sociale netwerk. Ook verzamelen zij hiermee gegevens over de pagina die je deelt. Voor meer informatie over de gegevens die social-media-bedrijven verzamelen, verwijzen wij naar de privacy verklaringen van deze bedrijven. Deze kunnen regelmatig wijzigen.

Cookies om verbeteringen te testen

We testen onze websites en apps voortdurend om je de beste gebruikerservaring te kunnen bieden. We willen weten of wijzigingen die we doen aan de website ook verbeteringen zijn. Daarom voeren we verbeteringen vaak eerst uit in een A/B-test. Hiervoor maken we gebruik van Visual Website Optimizer. Hierbij kunnen bezoekers op hetzelfde moment een aangepaste versie van de website of app te zien krijgen. Op deze manier optimaliseren we de websites en apps continu. Cookies worden gebruikt om ervoor te zorgen dat je de juiste versie van een pagina te zien krijgt en om resultaten te kunnen meten.

Cookies blokkeren en verwijderen

Wil je cookies van onze websites en apps niet geplaatst hebben, dan kun via je browser bij instellingen het plaatsen van cookies blokkeren. Blokkeer je alle cookies, dan zouden websites en apps minder goed kunnen werken. Het is beter om alleen de ongewenste cookies selectief uit te schakelen.

Beveiligen en bewaren

Wij nemen passende beveiligingsmaatregelen om misbruik van en ongeautoriseerde toegang tot jouw persoonsgegevens te beperken. Zo zorgen wij dat alleen de noodzakelijke personen toegang hebben tot de gegevens, dat de toegang tot de gegevens afgeschermd is en dat onze veiligheidsmaatregelen regelmatig gecontroleerd worden. Wij bewaren de gegevens niet langer dan noodzakelijk is. Dat wil zeggen dat wij de gegevens bewaren zolang dat nodig is om de door jouw gevraagde dienst te leveren. Uitgezonderd hiervan zijn de gegevens die wij langer moeten bewaren omdat de wet ons dit verplicht.

Verwerking door derden via onze websites en apps

Via onze websites en apps kunnen ook derden (adverteerders en social media partijen) cookies en soortgelijke technieken plaatsen en daarmee gegevens van jou verzamelen. Daarnaast kan je via onze websites en apps terecht komen op een website of app van een derde, bijvoorbeeld via een (embedded) link. In al deze gevallen zijn de voorwaarden en privacyregels van de betreffende derde van toepassing. Lees altijd voor gebruik van de desbetreffende website de privacy- en cookieverklaring van deze website, voor meer informatie over de manier waarop zij met jouw gegevens omgaan.

Minderjarigen

Als je 18 jaar of jonger bent, dan mag je geen gebruik maken van onze websites en apps tenzij je toestemming van je ouders/voogd hebt en dit kan aantonen.

Wijzigingen in deze privacyverklaring

Wij kunnen deze privacy- en cookieverklaring van tijd tot tijd wijzigen. Wijzigingen zullen op onze website worden gepubliceerd. Jouw gegevens gebruiken wij nooit zonder toestemming voor andere doeleinden. Het is daarom aan te raden om deze privacy- en cookieverklaring geregeld te raadplegen, zodat je van deze wijzigingen op de hoogte bent.

Inzage en wijzigen van jouw gegevens

Je kunt je gegevens wijzigen in je profiel. Kom je er niet uit kun je ons mailen op info@skoften.net.

Autoriteit Persoonsgegevens

Natuurlijk helpen wij je graag verder als je klachten hebt over de verwerking van jouw persoonsgegevens. Mocht je er desondanks toch niet samen met ons uitkomen, dan heb je op grond van de privacywetgeving ook het recht om een klacht in te dienen bij de privacy toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Je kunt hiervoor contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens.

Inwerkingtreding

Deze versie van de privacy- en cookieverklaring is in werking getreden op 01 juli 2018.
Mogelijk gemaakt door

Arif

massie

Blije

W. Ortel

Foots
Contact / linktip
Mail: info [at] skoften.net
WhatsApp: 06 28 28 69 21
Voicemail: 084-8392262
Privacy - Disclaimer - Copyright - Voorwaarden
Hoi, deze website maakt gebruik van cookies om o.a. functionaliteit te kunnen garanderen, bezoekersaantallen (analytics) te meten, reclame uitingen te personaliseren en koppelingen te maken met social media. Echter moeten we dit melden tegenwoordig. Of je even wilt accepteren. Meer info over privacy: klik hier.